2011. május 3., kedd

Eper hab


Bevallom eltűntem egy jó ideje, de csak mert tornyosult felettem egy rakat tanulni való. De most egy kis lazítás kép még épp idejében (eper szezon végére) megosztok egy eperhab receptet.

Ha valaki culinaris élményekre vágyik az feltétlen készítse el, ezt a krémesen könnyű gyümölcsös desszertet. Az első kanál mennyei, a második fenséges és a harmadik után úgy érzed az életed végéig képes vagy ezt enni. Ezt teszi a lime és az eper kombinációja. Kellemes könnyed május estékhez illő, nem utolsó sorban gyorsan elkészítehtő! Szombaton mindahányan otthon voltunk, grilleztünk persze a szél akkor kezdett el rettenetesen fújni.A húsok mellé tepsis újkrumplit ettünk spárgával,tökéletes volt..
De koncentráljak a desszertre... na az a következő volt:
1 kg eper
15 dkg cukor
0,5l tejszín
8 lap zselatin
2 lime
Az epret leturmixolod a cukorral a limeok levével és egy kis héjat is reszelsz hozzá. Beásztatod a zselatint és utána felmelegíted a mikroban hozzáadod az eperhez. MAjd külön felvered a tejszínt keményre és összekevered az eper masszával, de előtte hagysz egy kis epervelőt amit a kis üvegekbe töltesz és rá mehet a tejszínes cucc. Az egész landoljon a hűtőben. ) a Recept a praktika magazinból van)

NA a játék, ugyebár szeretnék venni egy fagyi gépet, ennek kapcsán várom a legfinomabb fagyi nevét, és hogy hol ettétek. Lehet ide is kommentelni vagy a fácséra. A kommenteket június 7-ig lehet megtenni reggel 8 óráig. Akkor megyek vizsgázni ugyanis.