2011. január 22., szombat

Karamellás Panna cotta

Ez a világ leggyorsabb desszertje! Tényleg nem munka igényes, ami időbe telik az az, hogy megdermedjen a hűtőben! De zseniális egyszerű, gyors és finom! Csináltam a Zseninek, kettőt pislogtam és már nem volt semmi a kis csatos üvegben. Irtó gyorsan eltüntette!


Hozzávalók (2 adag)
2dl tejszín
1dl tej
2ek cukor
1 burbon vanília
2,5 db lapzselatin

A tejet, tejszínt, cukrokat felforralom, elkeverem a beáztatott zselatinnal ,hagyjuk kihűlni. Ha már teljesen hideg, jól megkeverjük és az edényekbe töltjük, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Közben 2-3 evőkanálnyi cukrot megkaramellizálok a tűzön, hozzáadok 2 teáskanál vajat, majd apránként öntök hozzá tejet (evőkanalanként). Meg kell találni azt a pontot, ahol kellően híg, de nem folyós. Tálalás előtt ráöntjük. Én még daráltam a tetejére karamllás vaníliás cukrot amit a Kotányitól lehet megvenni!

2011. január 10., hétfő

Epres mascarpones cupcake

Egy gyors muffin alaptésztát kell készíteni, mint a banános csokis muffin esetében, csak kakaó nélkül. Majd ugyanúgy meg kell sütni 160°C-on.

A krémhez

25 dkg mascarpone
20 dkg eper lekvár
fél citrom héj,lé

Összekeverjük az egészet, majd közepes csővel ellátott nyomózsákba töltjük. A muffinok tetején kis gúlákat vágunk ki, mint egy fajta kalap, és jól bele nyomjuk a csövet. Majd az egész kis üreget megtöltjük és vissza helyezzük a kalapokat. Az egészet bevonjuk a krémmel, megszórjuk színes szórócukkorral!
Csak a kreatív énemet élem ki a vizsga időszakba! :)