2011. március 26., szombat

Epres torta


Nem hagyott nyugodni ez az epres szelet,ráadásul B.J. szerdán lett negyed százados (remélem nem sértődött meg,hogy így kinyilatokztatom) Szóval szerdán csináltam egy ilyet akkor kis tortaformába, most pedig anya névnapjára is, csak most a legnagyobb formában. Péntek este kerekítettünk egy gyors ünnepélyt, kapott egy nagyon szép karórát ( mert a régi az elveszet tárgyak fiókjában van)

Piskóta:
6tojás
6 e.k.cukor
7 púpos e.k. liszt
1 csomag sütőpor
6 e.k. meleg víz

A tojásokat felverem a cukorral, hozzáadom apránként a meleg vizet. Majd asütőporral elkevert lisztet. Ki vajazott kilisztezett formába mehet is a sütőbe tűpróbáig.

Krém
0,5l oké habtejszín
10dkg porcukor
3 kis vaníliás krémtúró/ vagy 2 kis joghurt
4e.k zselatin
4e.k. cukor
2 citrom leve és héja

A zselatint a cukorral és a citrommal felmelegítjük. Majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt porcukorral kemény habbá verjük, majd a krémtúróval összekeverjük utána óvatosán hozzáadjuk a kihűlt zselatint bele reszeljük a citrom héját is.
A piskótát két lapra vágjuk, megtöltjük a krém 2/3-val rárakjuk a második piskótát és a maradék krémet a tetejére.

2 doboz eper
2 zacskó dr. o. gyümölcskocsonya
Az epreket felszabdalom gusztusosra, majd ráhintjük a gyümölcskocsonyát.
A végeredményt egy éjszakáig pihentetni kell a hűtőben.
A fényképem nem túl gusztusos nem sikerült jó képet készítenem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése