Mézes szelet:
Töltelék:
3,5 dl tej
1 vaníliarúd
1 csomag vaníliás pudingpor
2 ek. cukor
2 ek. méz
20 dkg vaj
Grillázs:
10 dkg mogyoró
5 dkg cukor
5 dkg méz
Piskóta:
6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
1 csipet só
Összeállításhoz:
0,5 dl forró víz
5 dkg méz
15 dkg málnalekvár
1 citrom reszelt héja
Töltelékhez: a tejet a vanília kikapart belsejét és a pudingport mérsékelt tűzön felfőzük. Még melegen lassú fokozaton folyamatos keverés mellett hozzá adjuk a vajat és a cukrot meg a mézet. Sűrű krémmé dermesztjük kb. fél napig a hűtőben.
Piskótához: előmelegítjük a sütőt 160 fokra , egy 40*30 cm tepsit beterítünk sütőpapírral. a tojásokat a cukorral 6-8 perc alatt habosra keverjük majd hozzá forgatjuk a lisztet. Egyenletesen eosztlatjuk a tepsiben.
Grillázs: Mogyorót,mézet, cukrot addig tartjuk mérsékelt tűzön amíg a cukor és a méz nem karamellizálódik meg ( 10 perc) Ezután vékony rétegbe sütőpapírra terítjük és hagyjuk kihűlni.
A kihült piskótát meglocsoljuk a mézes sziruppal, és felszeleteljük 3 egyenlő csíkra. Az egyiket megkenjük a málnalekvár felével , rákenjük a mézes töltelék 1/3-at. Ezután ráhelyezünk egy másik lapot amelyet megkenünk a lekvár maradványával és a mézes krém 1/3-val . Rátesszük az utolsó lapot, és a süti tetejét és oldalát bekenjük a töletlékkel. Utána megszórjuk a durvára tört grilázzsal. Tálalásig 1 napot állni hagyjuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése