2011. február 12., szombat

Csupa csoki torta



A bátyámnak ma ünnepelük a születésnapját, óriás nagy ebéddel volt kacsamell rosé módra (ahogyan az a Fűszeres Eszternél meg van írva) ruccola saláta, előételnek avokádó krémes rákos falatkák minden nagyon finom volt mindenki degeszre ette magát. Deszsertnek meg mini citromos torták és ez a csupa csoki torta!!!
Kapott ajándékba az ünnepelt egy GPS-t , amit ezekkel a szavakkal köszönt meg (nem egészen pontosan): "Huhha ez nagyon jó, mert néha elveszek nagyon gyakran!"

Tészta:
6 tojás
18 dkg cukor
20 dkg liszt
6 ek. meleg víz
2 ek. kakaó
1 cs. sütőpor

A sárgáját a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a apránként a vizet, utána a fehérjét keményre verjük a mixerrel. Felváltva hozzáadjuk a lisztet( és a száraz alapanyagokat ) a tojásfehérjével, formába öntjük és 160 fokon 30 percig sütjük.

Krém
4 tábla étcsoki
2dl tejszín
16 dkg vaj

Az egészet lábosban lassú tűzön megmelegítjük amíg fel nem olvad minden komponens, majd hagyjuk kihülni és használat előtt a mixerrel kikeverjük.
A tortát 3 lapra vágjuk és megtöltjük, és a tetejét is befedjük vele!

Karamellizált mogyoró

Cukrot pár csep vízzel megkaramellizáljuk már amikor elérte az arany barna színt levesszük tűzről és a mogyoró hurkapálcára rászúrjuk megmártogatjuk és "húzzuk" rá egy vágódeszkára majd hagyjuk kihülni és óvatosan távolítsuk el a hurkapálcikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése