2011. február 17., csütörtök

Epres szelet

Őszintén: ki az, aki nem szereti a sütőből áramló piskóta illatát? Valahogy nyugodt leszek tőle. Igazán otthonos, ahogy körbeleng a lakásban és betölti a szobát!
Ettől a szörnyű időtől vágytam valami kellemes, színes, könnyed kreálmányra. Az ötletet a McCafé-ból loptam, ahol egyszer ettem egy epres-tejszínes szeletet. A kivitelezésben mégis kissé más koncepciót követtem. A svéd piskóta az alaprecept, míg a krém enyhén vaníliás, a tetején pedig sok sok sok sok, sajnos fagyasztott, de bőven kiváló eper. Igazából az utóbbi hét az eper jegyében telt: eper turmix, eperlé, nyamm. Szóval igazi vidámság vár ha megeszed!

Piskóta:
3dl cukor
1dl melegvíz
3dl liszt
3 tojás
1-2 tk sütőpor

A tojásokat a cukorral kikeverjük, apránként hozzáadjuk a meleg vizet, majd a liszttel vegyített sütőporral. 160 fokon megsütjük.

Krém:
200g cukor
200g vaj
1 citrom
1 burbon vaníliás cukor
2 lapzselatin
200 g tejszín
lsd. Tart-de-Citron

1 megjegyzés: