2010. november 22., hétfő

Alma torta vanília habbal



töltelék
1,5 kg alma
130 g kristálycukor
100g vaj
1/2 tasak vanília puding

Almákat meghámozzuk elnegyedeljük, magházakat kivágjuk és gerezdekre szeljük, meglocsoljuk citrom lével.
A cukrot serpenyőbe tesszük és aranybarnára pirítjuk.Rádobjuk az almát levével együtt, hozzáadjuk a vajat majd tűzön fedővel 5 percig forraljuk. hozzáöntjük az előzőleg 0,5dl almalében /vízben elkevert puding port, almához öntjük és összeforraljuk a masszát. Kihűlve tesszük bele tésztéba.

tészta:
250g finomliszt
125g puha vaj
90g cukor
1 tojás
1 csipet só

Vajas tésztát készítünk belőle és 1 órát pihentetjük a hűtőben. Majd gyorsan kinyújtottam és egy pite formába teszem például ilyenbe mint ez itt:) Nem hiába Svéd nagy hatalom.Majd jól megszurkálom villával és 160 fokra előmelegített sütőben "aranybarnára" sütöm.

Vaníliahab:

0,5 l okéé tejszínhab
2 zacskó burbon vaníliás cukor
Kemény tejszínhabot verek belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése